0(424) 238 6406
0(530) 053 2352
Çarşı M. Hacı Hayri C. 11/P-7 Elazığ
Giriş Yap | Üye Ol

ELAZIĞ TİCARET BORSASI BADEM FİDAN DİKİM TÖRENİ, TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI MEHMET HADİ TUNÇ’UN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başkan Dumandağ, Badem’de Elazığ’da Farkındalık Oluşturmak İstiyoruz.

Başkan Dumandağ yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Seferberliği kapsamında başlattığı süreçte, İlimiz kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri Tunç anısına ve Borsamız adına bir Hatıra Ormanı oluşturmak niyetiyle bugün Karakoçan İlçemiz Kulubaba Ağaçlandırma Alanında 1.001 adeti badem olmak üzere toplamda 2.700 adet fidanımızı toprakla buluşturmak üzere toplandık. Aynı zamanda İlimiz için önemli bir ürün olan ve 2011 yılında başlayan Badem Eylem Planında farkındalık oluşturmak üzere Elazığ Ticaret Borsası olarak ilk adımı atmak üzere çalışmalara başladık. Borsa olarak badem de verimliliği sağlamak ve entegre badem bahçelerini arttırmak için gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bu vesile ile törene katılım sağlayan başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Hadi Tunç olmak üzere, Sayın Valimize, Belediye Başkanlarımıza, Orman Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın Müdürlerine, Borsamız Meclis Üyelerine, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerine ve katılım sağlayan tüm üye ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

Metin Bulut: “Sayın Dumandağ İlimizin Abisi ve Kanaat Önderlerindir.”

Törene katılan Elazığ Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Metin Bulut; “İlimizin kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri’nin adının yaşatılacağı hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi. Hocamızın ilim ve hizmetle bereketlenmiş hayatını ve örnek duruşunu unutmayacağız. Rabbim Seydamızı Rahmeti ile ağırlasın. Elazığ Ticaret Borsası Başkanımız Mehmet Ali Dumandağ da İlimizin abisi ve kanaat önderlerindendir. İlimizin faydasına olan her çalışmada olduğu gibi bugünde Karakaçon İlçemize kazandırılmasında öncülük ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mehmet Hadi Tunç: “Elazığ Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Dumandağ, Hatıra Ormanları oluşturulurken hiçbir Kamu Kaynağı Harcanmadığını Bildirdi.”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç yaptığı konuşmada; “Bugün benim için aynı zamanda duygusal bir gün. Rahmetli babamın vefatının sene-i devriyesinde Elazığ Ticaret Borsası tarafından oluşturulan Seyda Molla Bahri Tunç Hatıra Ormanı ve Elazığ Ticaret Borsası Mehmet Ali Dumandağ Hatıra Ormanı’nın ilçemize kazandırılması beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başkan Dumandağ, bu orman alanının dikiminde hiçbir kamu kaynağının harcanmadan tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirtti. Bunun içinde kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.